Everyday Life

A csók az már megcsalásnak számít?

Mi fér bele egy párkapcsolatba, és mi az, ami már túl megy minden határon?

Fotó: pixabay.com

Emberek vagyunk, különbözünk egymástól. Mindenkinek más az értékrendje, a gondolkodása, az életről vallott nézete, és ez így van jól. Milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyanúgy gondolkodna mindenről? Nem lehetne jókat vitázni, érvelni, nagyokat beszélgetni. 

De mi a helyzet a párkapcsolatokkal? Vajon az is jó, ha egy kapcsolatban két ember különbözően gondolkodik? A válasz erre: igen is, meg nem is. Jó dolog, amennyiben nem gyökeresen különböznek a nézeteik, amíg csak az újságban, neten olvasott mindenféle információra adott reakciójuk különbözik. Akkor viszont már nagyon nem jó, ha az életről, a célokról, a gyereknevelésről, vagy a kapcsolatról különbözik a vélemény. 

Fotó: pixabay.com

Nagyon sok mindenről lehetne írni ezzel kapcsolatban, egy másik posztban majd meg is teszem, most azonban maradnék a kapcsolatoknál. Számos kapcsolatban előfordul, hogy egyik fél megcsalja a másikat. Itt tehetjük fel a nagy kérdést: “Vajon mi számít megcsalásnak?” Ha csak érzelmeink vannak valaki más iránt, amiről még maga az illető sem tud, az már megcsalásnak számít? Sokak szerint igen, ez már az érzelmi megcsalás kategóriája. Valaki szerint viszont ez még nem megcsalás, hiszen nem történt semmi olyan, ami bármilyen testi kapcsolathoz vezetett volna. 

A következő szint a csók. Ez már megcsalás? Sokan válaszolnak erre a kérdésre határozott igennel, de még itt is találunk nemleges válaszokat, ugyanis egyesek szerint a csók az még egyáltalán nem megcsalás. Ebből adódóan következik a testi kapcsolat. Ez már az emberek 99%-a szerint megcsalás – vagyis minden józanul gondolkodó ember szerint így van. 

Fotó: pixabay.com

A megcsalás kérdése azonban felvet még egy kérdést. Mikor bocsájtható meg, és mikor nem? Akár csókról, akár szexről beszélünk, amennyiben egyszer történik meg el lehet felejteni? Na és ha kétszer, háromszor? Mindenkinek mást jelentenek a számok, mindenki máshogy gondolja. Van, aki már az első után kiadja a másik útját, van, aki ad még egy esélyt. Mindez attól is függ, hogy mióta élünk az adott kapcsolatban. Egy éve? Öt éve? 20 éve? Mindenkinek magának kell eldöntenie, tisztáznia magában, hogy mi fér bele egy kapcsolatba, és mi nem. Mikor tud megbocsájtani és továbblépni, mikor nem. Meg lehet hallgatni mások véleményét, de ne feledkezzünk meg a legfontosabbról. A végszó a miénk, hiszen egy másik ember nem feltétlenül gondolkodik úgy, ahogy mi. 

 

Titeket csaltak már meg? Mit gondoltok a megbocsájtásról? Amire nem tértem ki, az a flörtölés. Szerintetek a flört már megcsalás kategória? 

 

 

Ha tetszett, köszönöm ha megosztod a barátaiddal is.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk a facebookon itt , még több vicces, és érdekes olvasmánnyal várlak.

Éééés... ne felejts el kommentelni, hogy részt vegyél az oldalon kommentelők sorsolásán, és írhass egy posztot a blogra. :)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Klaudi says:

    Annyiban “vitatkoznék” 🙂 az első mondattal, hogy a csókhoz sem feltétlenül kellenek érzelmek, elég pusztán a testi vágy. Ebből következik az, amit te is írtál, nem mindegy hogy egyszeri csókról van szó, vagy romantikázásról, ahol már érzelmek is társulnak a tettekhez. Vajon mi a helyzet az egyszeri testi kapcsolattal, amikor érzelmekről szó sincs, mindkét fél a vágyainak egyszeri kielégítésére hajt, és egyéjszakás kaland lesz a dologból. Ez megbocsátható? Vagy a szexfilmek, régen ott voltak az emelt díjas telefonok, szexchatek. Ezek milyen kategóriába tartoznak vajon?

  2. encibab says:

    A csók már az érzelmi kötődés része. Igen, határozottan megcsalás. Persze az is számit, hogy egyszeri csókról van szó, vagy rendszeres “romantikázásról”….De mindenképpen a hűtlenség a régi partnerrel szemben. Hogy megbocsájtható-e? Hát ez tényleg a körülményektől függ…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!