Everyday Life

Anya csókja

Az Anya csókja egy olyan technikaamely minden szülő számára jól jöhet, ha pici gyereke van

Egy gyerek rengeteg veszélynek van kitéve a hétköznapokban. Bárhonnan leeshet, bármikor megütheti magát, orrába, fülébe dughat dolgokat. 

Amikor a kislányom másfél éves volt, mindenfélét megpróbált az orrába dugni. De tényleg! A rizs szemektől elkezdve a borsóig, az apróbb játékokat, de még egyszer a nokedlivel is megpróbálkozott. 🙂 Éjjel-nappal a nyomában kellett lenni, nehogy sikerrel járjon.

Fotó: pixabay.com

Egy nagyon jó ismerősöm mutatta meg nekem a következő technikát, amit angolul Mother’s Kiss-nek, magyarul Anya csókjának hívnak. Előtte életemben nem hallottam róla sehol, pedig nagyon praktikus, nem pánikol rá az ember ha a gyereknek valamit mégis csak sikerül feljuttatnia az orrába. 

Nagyon egyszerű az egész dolog, semmi bonyolultra nem kell gondolni. Miután a gyerek feldugott valamit az egyik orrlyukába, ültessük le egy székre, a fejét tartsa egyenesen. Fogjuk be a szabad orrlyukat (amelyikbe nem került idegen test), és erőteljesen, de röviden fújjunk levegőt a szájába. 

Fotó: dailyem.wordpress.com

 

Ettől az idegen test kipattan az orrából. Ha mégsem, mert például beékelődött, vagy nagyobb annál, hogy magától ki tudjon jönni, mindenképpen forduljunk orvoshoz. 

Én személy szerint nagyon hasznosnak találtam ezt a tecnikát, remélem számotokra is hasznos információval tudtam szolgálni. Még ha elkerülhetetlen is az orvosi beavatkozás a végén, először érdemes ezzel a technikával próbálkozni, mielőtt bepánikolnánk. 🙂 

 

 

Ha tetszett, köszönöm ha megosztod a barátaiddal is.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk a facebookon itt , még több vicces, és érdekes olvasmánnyal várlak.

Éééés... ne felejts el kommentelni, hogy részt vegyél az oldalon kommentelők sorsolásán, és írhass egy posztot a blogra. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!