Everyday Life

Miért jut mindig másnak a nyakkendő?

Ez a bejegyzés egy nagyon megható történet, amelyben megfogalmazódik fájdalom, emberiesség, és embertelenség egyaránt.
 
Az írás Mária tollából származik, aki ebben a hónapban lehetőséget kapott, hogy írjon egy bejegyzést nektek bármilyen témában. Ő pedig élt a lehetőséggel, remek bejegyzés született.
 

Fotó: pixabay

 
“Egy nagyon régi történetet mesélek el. Réges régen  még az ötvenes évek elején, túl az Óperencián és az  Üveghegyen, élt egy kislány, aki én voltam. Iskolába jártam mint miden gyerek, és amikor elérkezett az ideje, elkezdtünk felkészülni az úttörőavatásra.
 
Nagyon izgatott voltam, repesve vártam a nagy napot, olyannyira, hogy előtte aludni sem tudtam igazán. A történethez tartozik, hogy volt az osztályban egy fiú, aki nem akart úttörő lenni. Ez a botrány az 50-es években nem történhetett meg! Elkezdték szegény gyereket passzírozni, addig le nem szálltak róla, amíg meg nem tört, és belement az úttörőségbe. Tanárnői kebel megnyugodhatott! 
 

Fotó: google

 
A  nyakkendőt  nem kellett megvenni, ajándékba kaptuk. Amikor elérkezett a nagy nap, mi, felavatandók egymás mellett álltunk, a sorban én voltam az utolsó. Előttem a fiú, akit belekényszerítettek az úttörőségbe.  Egymás után kötötték fel a nyakkendőket, szívdobogva vártam mikor érnek végre hozzám,és elfogyott! Nekem már nem jutott a fiú miatt, aki nem is akart úttörő lenni!
 
Karénekes voltam, utána énekelnem kellett volna, persze képtelen voltam rá. Amikor az avatás után bementünk a karterembe, kitört belőlem a zokogás.Egy nagyobb lány odajött hozzám, és megkérdezte miért sírok. Amikor elmondtam, szó nélkül levette a az övét, és a nyakamba kötötte.
 

Fotó: pixabay

 
Teltek a hónapok, majd fogalmazást kellett írnunk, a téma az úttörőavatás volt.  Megírtam ahogy történt. A tanárnő amikor kiosztotta a leosztályzott írásokat, külön-külön mindegyikről véleményt is mondott. Az enyémet kihagyta! Mintha nem is írtam volna.
 
Nekem nem csak nyakkendő, vélemény sem jutott.”
 
 
Neked is van hasonló történeted? Írd meg nekem!
 
 
 

Ha tetszett, köszönöm ha megosztod a barátaiddal is.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk a facebookon itt , még több vicces, és érdekes olvasmánnyal várlak.

Éééés... ne felejts el kommentelni, hogy részt vegyél az oldalon kommentelők sorsolásán, és írhass egy posztot a blogra. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!