Everyday Life

Jó dolog együtt aludni a gyerekkel?

Megosztó téma. Sokan vannak ellene, és mellette is. Ezt vallom én

Múlt héten belefutottam egy képbe a közösségi hálón, amelyen egy anyuka szerepel a két kisfiával, miközben alszanak. A nagyobbik kisfiú alszik az egyik oldalon, a másikon az anyuka, közöttük pedig az újszülött. A képet az apuka tette fel az internetre, akinek mindössze annyi volt a célja, hogy megosszon egy kedves képet a családjáról. 

A végeredmény azonban az lett, hogy kapott hideget meleget. Volt aki teljes mértékben ellenezte, hogy a csecsemő ott alszik az anya mellett, hiszen számtalan veszélyforrása lehet az együtt alvásnak. Hiába csak egy délutáni sziesztáról volt szó, nagyon sokan a szülők ellen fordultak. Vajon igazuk van?

 

Fotó: google.com

 

Mi a helyzet az éjszakákkal? Nagyon sokan vannak, akik azt vallják, hogy jó a babával együtt aludni. Tény és való, nagyon jó érzés, amikor érzed a kicsit melletted, hallod a szuszogását, magadba szippantod az illatát. Én viszont soha nem tudtam – és nem is mertem – úgy aludni éjjel, hogy köztünk lett volna a gyerek. 

Ennek számos oka volt, és van a mai napig. Először is, szerintem egész éjjel nem aludtam volna, mert attól rettegtem volna, hogy mikor,  melyikőnk fekszik rá a babára. Azáltal, hogy a kiságyában aludt, én is nyugodtabban aludtam, mert be volt kapcsolva a légzésfigyelő, ami ugyebár a mi ágyunkban nem volt. 

 

Fotó: google.com

 

Aztán amikor nagyobbacska lett, és előfordult, hogy hajnalban amikor megébredt átjött hozzánk, állandóan hozzám bújt. Aztán kiütötte a szememet. Aztán arcon csapott. Aztán belém rúgott. Na én így nem tudok aludni. Nekem kell a saját tér, mondhatja bárki hogy önző vagyok, de ebből nem vagyok hajlandó engedni. Nem beszélve szintén a veszélyforrásokról, hogy akármikor ráfeküdhetek, véletlenül úgy betakarom hogy észre sem veszem, ő pedig megfullad. 

Nem mondom, hogy nem fordult elő a köztünk alvás, mert akkor hazudnék. Volt olyan is amikor beteg volt és napokig nem aludtunk, hogy úgy jött át közénk hogy észre sem vettük, csak amikor át akartam fordulni a másik oldalamra. De olyankor az esetek 90%-ban visszavittük az ágyába, a maradék 10 %-ban pedig alig aludtam valamit az éjszaka folyamán. Mi lett az eredménye? Morgós voltam reggel, és ugyebár ha anya nem boldog, a család sem boldog. 🙂 

 

Fotó: google.com

 

A másik dolog, amiért nem tartom jó ötletnek az együtt alvást, az a szülők kapcsolata. Azon felül, hogy szülők lettünk, férj és feleség, férfi és nő maradtunk, akiknek olykor – mégha nagyon ritkán is adatik meg – szüksége van saját térre. A gyereknek nem kell minden felett átvennie az uralmat, és befurakodnia a hitvesi ágyba, az a mi területünk, neki ott van a szobája, a saját kis területe. 

Néha – néha, vagy akár délutánonként jó a gyerekkel aludni, de az is csak akkor amikor már nagyobbacska. Állandó jelleggel én nem tartom túl jó ötletnek az együtt alvást sem a biztonság, sem a pihenés, sem a házasság szempontjából. 

 

Ti hogyan alszotok, nektek mi a véleményetek? 

 

 

 

 

Ha tetszett, köszönöm ha megosztod a barátaiddal is.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk a facebookon itt , még több vicces, és érdekes olvasmánnyal várlak.

Éééés... ne felejts el kommentelni, hogy részt vegyél az oldalon kommentelők sorsolásán, és írhass egy posztot a blogra. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!