Everyday Life

7 csodálatos látnivaló Indiában

Ha Indiában jársz, ezekre a helyekre látogass el. 🙂

Itt a nyár, én pedig úgy döntöttem, új sorozatot indítok a blogon. Minden hónapban egy országot fogok nektek bemutatni. Négy héten keresztül megismerkedhettek az adott ország kultúrájával, főbb nevezetességeivel, vallásával, illetve gasztronómiájával.

Júliusban Indiát választottam, így ma az Indiában található nevezetességekkel ismerkedhettek meg. 🙂 Van jó néhány, nem is tudom nektek bemutatni mindet, de igyekeztem a főbb látnivalókat kiválasztani.

 

  1. Tadzs Mahal

 

Fotó: google.com

 

Ha kimondjuk ezt a szót: India, mindenkinek a híres – nevezetes Tadzs Mahal jut először eszébe. A Tadzs Mahal Agra városában található, amit Sah Dzsahan mogul építtetett felesége, Mumtaz Mahal emlékére.

 

2. Amber Palota

Fotó: google.com

 

A más néven Ámbér-erődnek is nevezett palota a kultúrális világörökség része, melyet I. Mán Szingh alapított 1592-ben. Megközelíthetjük gyalogosan, dzsippel, vagy a merészebbek akár elefántháton is. Az erődből csodálatos kilátás nyílik a Mávatha-tóra.

 

3. Jama Masjid

Fotó: google.com

 

Ez a gyönyörű épület India legnagyobb mecsete, amely Delhiben található. Két minarettel, három kupolával, és három pulpitussal rendelkezik, befogadóképessége 25.000 fő. Akinek ide támad kedve látogatni, az olyan szent ereklyéket nézhet meg, mint pl. Mohamed próféta kőbe vésődött lábnyoma.

 

4. Baga Beach

Fotó: google.com

 

Ha már nyár, akkor legyen a látnivalók között egy strand is, ami nem más, mint a híres Baga Beach, amely a Goa-félszigeten található. Korábban portugál gyarmat volt, így a lakosság nagy része portugál nevű. Innen indult a goa zenei stílus, a strandon tartott éjszakai tehno-partik pedig fiatalok ezreit vonzzák.

 

5. Harmandir Sahib

Fotó: google.com

 

Az épületet más néven Aranytemplomnak is nevezik. Az évek során többször lerombolták, majd újjáépítették, a figyelem középpontjába azonban csak 1984-ben került, amikor az indiai hadsereg szigh terroristák elleni akciójában megrohamozta az épületet.

 

6. Dzsaisalmer

Fotó: google.com

Aranyvárosnak is nevezik, amely a pakisztáni határ közelében fekszik. Láthatunk itt egy gyönyörű erődöt, valamint díszes faragványokkal díszített palotákat.

 

7. Ajanta – barlangok

Fotó: google.com

 

32 barlangból álló barlangrendszer, melyeket a többi barlanggal ellentétben emberi kezek hoztak létre. A legrégebbi barlang  az időszámításunk előtt II. évszázadban készült. Néhány barlang kolostorként funkcionált, ahol a szerzetesek éltek, a többit pedig templomként használták.

 

 

 

Ha tetszett, köszönöm ha megosztod a barátaiddal is.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk a facebookon itt , még több vicces, és érdekes olvasmánnyal várlak.

Éééés... ne felejts el kommentelni, hogy részt vegyél az oldalon kommentelők sorsolásán, és írhass egy posztot a blogra. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!